logotyp
Jméno

Články o kuchyni

    SILENT pro hinge

    SILENT pro hinge

    Nábytkové panty - neopěvovaní hrdinové v našich interiérech

    Jsou zodpovědní za svobodu zavírání a otevírání našich skříní a my si jich stále méně všímáme. Panty rozhodně nejsou prvkem, který přitahuje naši pozornost nejvíce, ale jsou jedním z klíčových prvků zajišťujících pohodlné fungování téměř každé místnosti v našich domovech.

    Nábytkové panty jsou jednoduché doplňky, díky kterým můžeme sestavit funkční skříňky v různých interiérech.

    Co je nového?

    Do naší nabídky jsme uvedli nový pant Silento PRO s vylepšeným mechanismem měkkého zavírání. Rafinovaný design pantu umožňuje aktivaci zpomalení čela při jeho minimálním otevření.

    Měkké zavírání

    Nejkvalitnější mechanismus soft close zajišťuje hladký chod a aktivuje se při minimálním otevření přední části.

    Dvě cesty

    Závěs funguje ve dvou fázích. Umožňuje volné ovládání čel v konečné fázi otevírání, díky čemuž chráníme sousední nábytek a stěnu proti nárazu čela.

    Vysoká účinnost

    Vysoká účinnost mechanismu soft-close zajišťuje, že přední část nenarazí do těla ani při dynamičtějším zavření. Silento PRO je k dispozici ve třech variantách: pant pro překryvná čela, dvojitá a zapuštěná čela, doplněná šoupátkem s excentrickým nastavením. Nastavení je možné ve třech rovinách: horizontální, vertikální a hloubkové. A pro milovníky estetických řešení je k dispozici sada koncovek.

    Potvrzená kvalita

    Na závěr dodejme, že odolnost, kvalitu a spolehlivost našich pantů potvrdil certifikát SGS na 80 000 cyklů.

     

    KUCHYŇSKÉ ODPADKOVÉ KOŠE

    KUCHYŇSKÉ ODPADKOVÉ KOŠE
    Odpadkové koše dělíme na vestavné a volně stojící. Koš by měl být vždy po ruce a pokud zvolíte volně stojící a nechcete si kazit celkový vzhled kuchyně, máme v nabídce designové odpadkové koše Wesco Pushboy, který nabízí škálu barev pro dokonalé sladění s kuchyní.
    https://jbzet.cz/stranka-wesco-pushboy-designove-dizajnove-odpadkove-kose-40 I odpadkový koš se může stát v kuchyni pěkným doplňkem.

    Praktické a naprosto schované jsou koše vestavěné. Pokud máte v kuchyňské lince dostatek místa jsou tyto koše nejlepším řešením. Vestavné koše mohou být s jednou nádobou a nebo s několika, tomu říkáme takzvané sortery. Tyto koše se  většinou umísťují do skříňky pod kuchyňský dřez. Toto umístění je velmi praktické, jelikož u dřezu očišťujeme zeleninu, ovoce a připravujeme jídlo, koš máte stále k dispozici. Vestavěné koše mají řadu možností a výhod. Například automatické otevírání víka při otevření skříňky. Výrobci se drží typizovaných rozměrů skříněk a proto, je na výběr několik velikostí ze kterých si vždy vyberete ten správný rozměr. Zakoupit můžete i vestavěný odpadkový koš do pracovní desky, který je zakrytý jen poklopem a využívá se nejčastěji na bio odpad. Na našem e-shopu nabízíme tento typ značky WESCO ERGO MASTER ve 3 různých kapacitách (5,11 a 13L) https://jbzet.cz/eshop-wesco-zapusteny-odpadkovy-kos-ergo-master-11-l-0-161

    Vestavný odpadkový koš s jednou nádobou s automatickým otevíráním víka nabízíme například od německé firmy QUELLMALZ
    https://jbzet.cz/eshop-vysouvaci-vestavny-odpadkovy-kos-quellmalz-22-1157.

    Odpadkový koš s více nádobami doporučujeme WESCO EDEL MASTER https://jbzet.cz/eshop-vysouvaci-vestavny-odpadkovy-kos-quellmalz-22-1157. Díky prodloužené kolejnici je snadná manipulace i k zadním nádobám. Provedení z nerez oceli zaručuje snadnou údržbu, hygienu a odolnost vůči korozi.

    Kuchyňské baterie a jejich výběr

    Kuchyňské baterie a jejich výběr

     

    V dnešní době již mnoho z nás upřednostňuje v kuchyni myčku nádobí, ale i přesto dřez a vhodná kuchyňská baterie jsou nedílnou součástí kuchyně. Většina zákazníku řeší vzhled a cenu baterie, při správném výběru by se mělo brát ohled i na další faktory.

    Provedení a materiál

    Pokud chcete opravdu kvalitní kuchyňskou baterii s dlouhou životností, mělo by být tělo baterie vyrobeno z mosazi nebo různých slitin. V tomto případě Vám můžeme nabídnout baterie od německé firmy VAF https://jbzet.cz/eshop-vaf-8820-kuchynska-baterie-vysokotlaka-chrom-14-523 , které také svou kvalitou nabízí keramickou kartuši, která je využívána uvnitř baterie. Jiné materiály jako je třeba plast jsou v porovnání s keramickou kartuší mnohem levnější, ale rozdíl poznáte jak v životnosti tak hlučnosti baterie při vyvinutí tlaku vody. Baterie na našem e-shopu www.jbzet.cz disponují kartuší KEROX.

    Kohoutková nebo páková baterie?

    Kohoutková baterie se dnes také označuje jako ,,retro“ , protože v dnešní moderní době jsou stále nejprodávanější batrie pákové. Rustikální baterie nás vrátí o několik desítek let zpět a je potřeba myslet na celkový styl kuchyně https://jbzet.cz/stranka-rustikalni-baterie-30116 .Nejen, že pomocí oblíbených pákových baterií jednodušeji nastavíte teplotu, ale také jsou mnohem úspornější.

    Kam chcete baterii úmístit?

    Baterie stojánkové můžete umístit jak na dřez tak na kuchyňskou linku, záleží na jejich provedení. Baterie nástěnné, dnes již ne tak bězné v našich kuchyních se logicky montují přímo na zeď nad kuchyňský dřez. Řešení máme také pro úmístění dřezu přímo pod oknem. I pro tento případ existují baterie tak aby jste mohli otevřít okno bez problémů.

    OSVĚTLENÍ DO KUCHYNĚ

    OSVĚTLENÍ DO KUCHYNĚ
    Zvolit správné osvětlení kuchyně je velmi důležité z hlediska pracovního, ale také uživatelského komfortu. Kuchyň či kuchyňský kout je totiž pracovištěm, kde se vaří, ale zároveň i prostorem, kde se setkáváme s blízkými lidmi. Měla by být proto nejen praktická, ale také útulná. A jistou dávku útulnosti můžeme navodit právě pomocí nejrůznějších světel.
     
    V kuchyni byste se rozhodně neměli spoléhat pouze na jeden centrální lustr, ale raději zvolit více zdrojů osvětlení. Kuchyň tak působí mnohem elegantněji a jednotlivá světla se stávají pěkným dekorativním prvkem celé místnosti. V současné době jsou na trhu nejrůznější lampy, lampičky, lustry a bodovky, které v tomto případě skvěle poslouží. Oblíbené jsou LED diody na lineárním led pásku, které se staly doslova hitem mezi světelnými zdroji. Nabízí totiž dokonalé osvětlení pracovní plochy kuchyňské linky.

    Styl osvětlení slaďte s vybavením


    Výška stropu – podle současné normy je minimální světlá výška pro kuchyně v podkroví 2,3 metru, v rodinných domech 2,5 metru a 2,6 metru v bytových domech. Do těchto výšek jsou vhodnější přisazená nebo zapuštěná svítidla, v případě vysokých stropů nad 3 metry (například v případě bungalovů, které mají otevřený strop a přiznaný krov) jsou naopak ideální závěsné lustry.
    Styl – do moderní bíle či šedě zařízené kuchyně zapadnout skvěle zapuštěné bodovky, nebo bílá přisazená svítidla. Naopak pro dřevěnou kuchyň v rustikálním stylu jsou ideální mosazná světla. A když zmiňujeme styl, pokud máte kuchyň propojenou s obývákem, vybírejte osvětlení ideálně z jedné kolekce, aby vše pěkně ladilo.
    Velikost a tvar – logicky čím je kuchyň větší, o to více potřebuje světla, tedy více svítidel, především to platí v případě, když je kuchyň členitější.
     

    Osvětlení kuchyňské linky

    U kuchyňské linky je nejdůležitější, aby na pracovní ploše nevznikaly žádné odrazy ani stíny. Je to důležité při práci s potravinami, kdy potřebujeme zkontrolovat kvalitu použitých surovin. Vhodné osvětlení nám pomůže včas odhalit skryté vady potravin, jako je nepřirozené zbarvení, začínající hniloba či plíseň. Z tohoto důvodu se na moderních kuchyňských linkách provádí instalace pracovního osvětlení na spodní stranu horních skříněk. K tomu se nejlépe hodí halogenová bodová svítidla či svítidla s LED diodami. Velmi atraktivním prvkem je prosvícené dno horních kuchyňských skříněk.

     

    Vnitřní osvětlení

    Také samotná kuchyňská linka se dá vybavit vhodným vnitřním osvětlením. Moderní a velmi praktické je prosvětlení prosklených dvířek LED diodami. Některé svítí pořád, jiné se zapnou až po otevření dvířek, abyste lépe viděli na uložené nádobí. Velmi efektivní je rovněž prosvětlení dna skříňky kuchyňské linky. Vnitřní osvětlení slouží vlastně ke zdůraznění některých prvků kuchyně a vytahuje na povrch její osobnost.

    Stropní osvětlení

    Při výběru centrálního stropního osvětlení do kuchyně berte v úvahu barvu stěn i nábytku, světovou stranu, na kterou je místnost obrácena i velikost okna. Důležitý je také fakt, jestli máte okna vybavena žaluziemi nebo roletami, podle toho byste měli totiž zvolit intenzitu osvětlení celé kuchyně. Jestliže máte slunečnou kuchyň, stačí vám začít svítit až večer, ale v případě kuchyně tmavé musíte často svítit i během dne. Světlo byste také neměli umísťovat příliš nízko, aby se do něj ani nejvyšší člen rodiny neuhodil, když pod ním bude procházet.

     

    Interiérové osvětlení se neustále vyvíjí, a tak se podlinková svítidla dají ovládat více způsoby. „Nejběžnější a nejspolehlivější ovládání je běžným nástěnným vypínačem. Další možností je senzor pohybu ovládaný mávnutím ruky. Funguje to systémem: mávnu – zapnu, mávnu - vypnu. Aby nedocházelo k nechtěnému zapínání/vypínání osvětlení kuchyňské linky, mají tyto senzory pohybu záměrně poměrně malý dosah, cca 5 až 10 cm. Umístění senzoru mávnutí ruky bývá přímo v hliníkovém profilu a to na počátku, kde je přívod napájení LED pásku. Vzhledem k podmínce umístění senzoru mávnutí na počátku napájení, pak není každé místo k tomuto řešení vhodné, aby třeba nedocházelo k nechtěnému zapnutí,” vysvětluje Málek a popisuje, že další možností je dotykové ovládání. To funguje tak, že se podobně jako u senzoru pohybu na počátku profilu dotknete plochy, která zapne/vypne osvětlení kuchyňské linky.„Podle zkušeností bych ale tento způsob ovládání nedoporučoval. Při vaření se významně mění vlhkost a to má vliv na funkci dotykového ovládání. Proto našim zákazníkům doporučuji zvolit klasické řešení vypínačem.”


    Výběr dřezu - typ a velikost

    Výběr dřezu - typ a velikost    Při výběru dřezu bychom vždy měli představu o tom, jak velký dřez budeme potřebovat. Bude nám stačit menší jednoduchý dřez nebo jsme velká rodina a rozhodně využijeme dřez větší? Jednoduché dřezy ...

    TRENDY KUCHYNĚ 2021

    TRENDY KUCHYNĚ 2021

    TRENDY KUCHYNĚ 2021

     

    V této zvláštní době donutilo spoustu lidí řešit své bydlení a pustili se do rekonstrukcí nejen kuchyní. Nastíníme Vám alespoň pár tipů a trendů pro rok 2021.

     

    BARVY

    Po několika letech se do kuchyní opět vrací přírodní barvy. Oblíbené je světle jasanové dřevo a ještě světlejší dub. Tyto kuchyně působí velmi luxusně a čistým dojmem. Tmavé barvy již také nejsou tabu. Pro černou kuchyni je důležitý dostatek prostoru, protože jak je známo černá změnšuje prostor.

    Černá barva se v kuchyních objevuje na spotřebičích, skrytých zásuvkách, skříňkách, ale i zdech.

    Proto i my jsme pro Vás připravili BLACK SERIES, které nabízí kuchyňské baterie, vestavěné zásuvky, dřezy, ale také odpadkové koše WESCO Pushboy a digestoře. Samozřejmě vše v elegantní černé barvě, která dodá Vaši kuchyni elegantní design.

     

    PRAKTIČNOST

     

    Čím dál více se v kuchyních objevují závěsné vychytávky, které zabydlí Vaši kuchyň a navíc jsou praktické, kelikož veškeré kuchyňské náčiní máte stále po ruce. Na našem e-shopu www.jbzet.cz nabízíme závěsný systém LINERO MOSAIQ od firmy KASSERÖHMER.Tento variabilní systém nabízí několik kombinací odkládacích ploch, držáků na nože a také třeba květináče na bydlinky apod.

     

    Důležité je myslet také na zásuvky. Zásuvky, které jsou skryté v pracovních plochách, rozích a nenaruší nijka vzhled kuchyně. Minimalismus, snadná údržba a perfektní design, proto není divu, že se v moderních kuchyních, ale také kancelářích objevují čím dál častěji.

    Z naši nabídky Vám nabízíme zásuvky od firmy BACHMANN např. Elevator, Twist, Coni.

    Neváhejte do zásuvek investovat, budete mile překvapeni.

    VÝBĚR DŘEZU - GRANIT x NEREZ

    27.04. 2021
    VÝBĚR DŘEZU - GRANIT x NEREZ Při výběru dřezu musíme nejdříve zjistit z jakého materiálu vybrat ten správný dřez pro Vás?Bude pro Vás lepší dřez z nerezového materiálu nebo granit?Nerezové dřezy mají v českých kuchyních ...

    WESCO KOŠ NA BIO ODPAD ERGO MASTER 5 L,

    05.10. 2020
    WESCO KOŠ NA BIO ODPAD ERGO MASTER 5 L, Řešíte otázku třídění bio odpadu ve Vaší kuchyni? Naše firma JBZET nabízí kvalitní WESCO koš na bio odpad ERGO MASTER 5 L, který vám tuto otázku pomůže vyřešit.
    Cílem koše na bio odpad je ...

    Kulaté kuchyňské dřezy

    11.08. 2020
    Kulaté kuchyňské dřezy Kulaté kuchyňské dřezy mohou být vhodné pro kuchyně, které mohou vypadat trochu jinak. Kulaté dřezy jsou velice designové, zajímavé a umožňují využít prostor kuchyně neobvykle. Kruh znamená symbol ...

    Rohové dřezy a jejich využití

    23.07. 2020
    Rohové dřezy a jejich využití Využijte ve své kuchyni každičký roh. Kuchyně můžou být jednoduché a měli by mít jasně danou linii a u těch složitějších by se mělo hodně přemýšlet. Abychom vám pomohli máme pro vás jednu radu. ...

    S/LED/LUX podlinkové LED světla.

    19.04. 2020
    S/LED/LUX podlinkové LED světla.Vysoce výkonné osvětlení kuchyňské linky s elegantním vzhledem a možností tlumení síly záření.

    Německá kvalita výrobce Victory zajišťuje dlouhodobě vynikající světelné vlastnosti při zajištění velmi nízké spotřeby ve vaší kuchyni.

    Propracovaný design dodá eleganci a světelnou pohodu do každé kuchyně.

    Výsuvné police LeMans II

    26.02. 2020
    Výsuvné police LeMans II Máte rohovou kuchyň a chcete využít každé místo, každý kout a mít vše na dosah ruky ? Máme pro Vás řešení ! 
    Výsuvné systémy do rohů kuchyňských linek LeMans. 
    Každá z polic vyjíždí z ...

    Příborník Comfort

    25.02. 2020
    Příborník Comfort Jak zajistit pořádek i v kuchyňském šuplíku? Pořiďte si praktický příborník do zásuvky s prostorem pro nože, vidličky, lžičky a další kuchyňské náčiní. Každá kuchyně má vyhrazený šuplík na příbory a ...

    Zásuvky Bachmann

    23.02. 2020
    Zásuvky Bachmann Zásuvková lišta Bachman se čtyřmi zásuvkami, dvěmi USB nabíječkami a vypínačem v moderním designu, která skvěle zapadne do všech typu kuchyní . Vypínačem lze vypnout všechny 4 zásuvky a díky tomu nemusíte pokaždé vypojovat používané spotřebiče ze zásuvek. Díky USB nabíječkám můžete mít vždy ...

    Vestavné odpadkové koše

    24.02. 2020
    Vestavné odpadkové koše V kuchyni dobře poslouží i levnější jednoduchý koš. Když bojujete s malým prostorem v miniaturní kuchyňce nebo koupelně, vyberte si jeden z menších odpadkových košů. Pro tyto případy máme pro vás ...

    Designové odpadkové koše Wesco Pushboy

    23.02. 2020
    Designové odpadkové koše Wesco Pushboy Důkladnost, ta nejkvalitnější ocel a krásný design – to jsou ve zkratce odpadkové koše Wesco. Německá firma Wesco již více jak 100 let vyrábí koše na odpadky amerického typu. Wesco Pushboy je jedním z nejrozšířenějších odpadkových košů této značky. Základem těchto krásných a praktických košů je ...

    Indukční varná deska - Nikola Tesla

    23.02. 2020
    Indukční varná deska - Nikola Tesla Nikola Tesla je indukční varná deska s integrovaným odsavačem par od společnosti Elica. Stává se jedinečným výzkumem estetické rovnováhy a lásky k funkčním detailům. Varná deska z černého skla se ...

    Indukční varná deska - Nikola Tesla

    23.02. 2020
    Indukční varná deska - Nikola Tesla Nikola Tesla je indukční varná deska s integrovaným odsavačem par od společnosti Elica. Stává se jedinečným výzkumem estetické rovnováhy a lásky k funkčním detailům. Varná deska z černého skla se ...

    KUCHYŇSKÉ BATERIE

    16.11. 2019
    KUCHYŇSKÉ BATERIE Na našem eshopu najdete kvalitní dřezové baterie firmy VAF, které se vyznačují vynikajícím poměrem ceny a kvality. Kování je vyrobeno z lité mosazi a má velmi dlouhou životnost.Z kuchyňských baterií máte možnost vybrat z provedení nerez ocel a nebo chrom. Mimo stojánkové pákové baterie, které jsou ...

    KUCHYŇSKÉ GRANITOVÉ DŘEZY

    23.10. 2019
    KUCHYŇSKÉ GRANITOVÉ DŘEZY Proč zvolit granit místo nerezu? To záleží na každém spotřebiteli, na jeho nárocích, stylu kuchyně apod.
    Pro lepší rozhodování Vám upřesníme co je dřez granitový a nerezový
    Historie granitových dřezů začla mezi 70-80 léty. Technnologie se nepatrně posunula, avšak základ výroby je ...

    NEREZOVÉ DŘEZY A JAK O NĚ PEČOVAT.

    23.10. 2019
     NEREZOVÉ DŘEZY A JAK O NĚ PEČOVAT.
    Po celém světě se vyrobí až 70% dřezů a ty jsou právě z nerezu.Dřezy z nerezu si dlouho zachovávají svůj lesk a jejich velkou výhodou je to, že nepřebírají žádné zápachy, chutě ani barvy. Především při výběru nerezovéhopomocníka se zajímejte o to, aby byl vyroben z kvalitní chromniklové oceli s označením 18/10 ve složení 18% chromu a 10% ...

    Odsávač par (digestoř)

    05.09. 2019
    Odsávač par (digestoř) Jaký výkon by správně měla mít digestoř ve vaší kuchyni?
    Pro vhodný výkon digestoře bereme v úvah velikost kuchyně a podle toho zvolíme dostatečně výkonný odsavač.
    Minimální výkon ...

    Granitové krájecí desky

    01.09. 2019
    Granitové krájecí desky Naše společnost Jbzet, přichází s převratným super moderním pomocníkem do Vaší kuchyně. Jedná se o granitové krájecí desky. Tato granitová deska nahradí v kuchyni zastaralé dřevěné prkénko na ...

    Kráječ potravin Ritter

    27.08. 2019
    Kráječ potravin Ritter Výkonný kuchyňský kráječ Ritter AES 62 SL v bílém barevném provedení je nenápadný kuchyňský spotřebič pro každodenní používání. Konstrukčním provedením je určen pro leváky. Tento kuchyňský pomocník je skládací. Svým umístěním nezabírá prostor na pracovní desce, a přesto ho budete mít ve vaší ...

    Zásuvky Bachmann

    20.08. 2019
    Zásuvky Bachmann Zásuvková lišta Bachman se čtyřmi zásuvkami, dvěmi USB nabíječkami a vypínačem v moderním designu, která skvěle zapadne do všech typu kuchyní . Vypínačem lze vypnout všechny 4 zásuvky a díky tomu nemusíte pokaždé vypojovat používané spotřebiče ze zásuvek. Díky USB nabíječkám můžete mít vždy ...

    Kuchyně a nové trendy

    05.07. 2019
    Kuchyně a nové trendy Kuchyň je beze sporu místem ve vaší domácnosti, kde se členové rodiny potkávají nejčastěji, proto se v posledních letech řešení kuchyní věnuje tolik pozornost.Rok se s rokem sešel a společně s posledními týdny toho letošního mizí i trendy, které si držely v bydlení první příčku. Pryč je stylovost ...
    Facebook JBZET
    Instagram JBZET
    JE7BOZA s.r.o. - e-shop kuchyně

    Mobil: +420 770 697 273
    E-mail: objednavky@jbzet.cz

    Facebook
    Instagram
    home JE7BOZA s.r.o. - eshop kuchyně
    +420731500821
    Do nákupního košíku
    SK JBZET
    DE JBZET
    Nákupní košík
    položek v košíku: 0
    peněz v košíku: 0 Kč
    Do dopravy zdarma zbývá: 5 000 Kč

    Created by © 2019 - 2022 ALS Euro s.r.o. tvorba www stránek